in

Sarmat stupa na dužnost! Ruska armija kreće u žestoke napade

Zamenik ministra odbrane Rusije, Aleksej Krivoručko, izneo je ambiciozne planove za unapređenje vojnih kapaciteta Rusije u toku 2024. godine.

Jedan od najznačajnijih projekata je završetak postavljanja strateškog raketnog sistema „Sarmat“ u Raketne strateške snage. Ovaj sistem će značajno doprineti povećanju vojne moći i strateške stabilnosti zemlje.

Pored „Sarmata“, u planu je i isporuka više strateških vojnih komponenti. Tu se ubraja isporuka obnovljenih strateških raketnih nosača Tu-160M, kao i protivvazduhoplovnog raketnog sistema S-500 Vazdušno kosmičkim snagama Rusije. Takođe, vojska će dobiti i novu nuklearnu podmornicu „Knez Požarski“.

Istaknuto je da će ruska vojska u ovoj godini biti značajno ojačana sa 36.000 novih osnovnih jedinica vojne tehnike i 16,5 miliona komada prenosivog oružja, sredstava lične oklopne zaštite i opreme za komunikaciju. Ovaj broj značajno premašuje isporuke u prethodne dve godine, što ukazuje na značajno povećanje ulaganja u vojni sektor.

Ovi koraci predstavljaju deo šireg plana za modernizaciju i jačanje vojnih kapaciteta Rusije, s ciljem da se održi visok nivo nacionalne bezbednosti i da se odgovori na savremene bezbednosne izazove.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /