in

Savez Sare Vagenkneht – Nova partija koja može brzo napraviti haos na političkoj sceni Nemačke

U Nemačkoj se pojavila nova partija, Savez Sare Vagenkneht, koja može umnogome izmeniti političku scenu te zemlje.

Njen predsednik je, naravno, sama Vagenkneht, a njoj uz rame je bivša liderka levičarske poslaničke grupe Amira Mohamed Ali.

Nemački mediji prenose da se Savez Sare Vagenkneht zalaže za ograničavanje migracija, obustavljanje isporuka oružja Ukrajini i napuštanje sankcija Rusiji u energetskom sektoru.

Uticajna televizija ZDF ocenila je da je osnivanje stranke Sare Vagenkneht „pomalo istorijski dan“ za Nemačku jer ona može radikalno promeniti partijski spektar i politiku u Nemačkoj.

Sama Vagenkneht je rekla da su ona i njeni saradnici osnovali stranku koja će nadvladti „nesposobnost i aroganciju politike berlinske vlade jer se mnogi ljudi osećaju napuštenim od političara“.

Posebno je naglasila: „Nakon parlamentarnih izbora, kada odlučimo o partijskom programu, kada stranka bude zaista konsolidovana i, nadam se, predstavljena u Bundestagu jakom parlamentarnom grupom, naći ćemo joj konačno ime koje neće zavisiti od mog imena.”

Vagenkneht je objavila da će se njen Savez zalagati za opstanak motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a za odbacivanje „imaginarne klimatske politike“.

Ona se zalaže za podizanje minimalnih i kolektivno ugovorenih plata i poboljšanje penzijskog osiguranja i beneficija za nezaposlene. Čak i ako to bude iziskivalo povećanje doprinosa.

Traži takođe veća ulaganja u obrazovanje i infrastrukturu, kao i povećanje poreza na imovinu i visoke prihode.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /