in

Šef ruskih obaveštajaca upozorava: Sprema se napad na ruske nuklearke!

Zapadne zemlje razmišljaju o organizovanju revolucije u Rusiji, ali neće uspeti, poručuje direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

Zapadne specijalne službe, a pre svega britanska MI6, aktivno pripremaju ukrajinske diverzantske grupacije da izvode provokacije na nuklearnim elektranama u Rusiji, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

„Mogu da navedem primere kada zapadne obaveštajne službe, pre svega britanski MI6, obučavaju ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe čiji planovi uključuju provokacije u nuklearnim elektranama u Ruskoj Federaciji“, kazao je Nariškin.

Šef ruskih obaveštajaca je naglasio da Zapad, koji je verovao u svoju sposobnost da izvrši državne udare u različitim zemljama za sopstvene interese, razmišlja da organizuje revoluciju u Rusiji, ali da mu to neće uspeti.

„Mogu slobodno da kažem da je zapadna, a posebno američka obaveštajna zajednica iskreno verovala u moć svoje tehnologije da zbaci takozvane neželjene režime“, ukazao je on.

„Zaista, treba im odati priznanje, oni su odgovorni i za tragediju takozvanog ‘arapskog proleća’, taj haos, hiljade i hiljade izgubljenih života i razaranje.


Zapadne zemlje, pre svega SAD, odgovorne su i za tragediju ukrajinskog ‘evromajdana’ sa čijim posledicama se svet nosi do danas“, ocenio je Nariškin.

Kako je dodao, zbog „vrtoglavice od takvih uspeha“ zapadnjaci su pomisliti da na isti način mogu da se obračunaju i sa Rusijom.

„Međutim, ništa od toga im nije uspelo niti će im uspeti“, poručio je Nariškin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Šef ruskih obaveštajaca upozorava: Sprema se napad na ruske nuklearke! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /