in

Šef vojnog komiteta NATO dao je šokantnu izjavu o ratu sa Rusijom

Civilno stanovništvo mora da se pripremi za sveobuhvatni rat sa Rusijom u narednih 20 godina, citira The Telegraph šefa vojnog komiteta NATO-a Roba Bauera.

„Moramo da razumemo da naše mirno postojanje nije samo po sebi razumljivo. I zato se moramo pripremiti za sukob sa Rusijom. Moramo biti spremni na sve. Moramo stvoriti sistem koji će nam omogućiti da obučimo više ljudi u slučaju rata, bez obzira da li će se desiti ili ne“, rekao je on.

Bauer je pohvalio Švedsku što je tražila od građana da se pripreme za rat pre nego što se ta zemlja zvanično pridruži Alijansi.

„Sa ovim sve počinje. Spoznaja da se ne može sve planirati i neće sve biti dobro u narednih 20 godina“, kaže on.

Pored toga, Bauer je pozvao na modernizaciju industrije kako bi se oružje i municija proizvodili brže.

Prošlog oktobra, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus takođe je pozvao na pripreme za mogući sukob u Evropi.

Na to je poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet rekao da nemačke vlasti svojom agresivnom politikom pozivaju na rat u evropskim zemljama.

Prema njegovim rečima, samo prijateljski i dobrosusedski odnosi sa Rusijom mogu biti ključ mira i prosperiteta u regionu.

Moskva je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO-a, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. Istovremeno, ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da napusti svoj kurs ka militarizaciji Evrope.

Kako je primetio Vladimir Putin, Rusija ne želi direktan vojni sukob sa Severnoatlantskom alijansom, ali ako neko to želi, onda je spremna za to.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /