in

Sijarto: EU se sprema za svetski rat

Evropska unija, suočena sa pogoršavanjem sutuacije za Oružane snage Ukrajine, priprema se za svetski rat, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto nakon sastanka šefova ministarstava spoljnih poslova i odbrane EU u Luksemburgu.

Otkrio je da je taj skup ličio na „sastanak vojskovođa u štabovima“, pošto su nekoliko sati „skoro svi pričali o tome koliko kakvog naoružanja i po kom rasporedu su spremni da isporuče Ukrajini“ iz praktično praznih skladišta.

Sijarto je naglasio da do sada pružena vojna pomoć Ukrajini nije doprinela njenom uspehu na frontu. I dodao:

„Zašto bi, ako strategija sa naoružavanjem dosad nije funkcionisala, trebalo da funkcioniše nadalje? Mađarska smatra da slanje oružja Kijevu vodi jedino produžavanju rata i povećanju rizika izbijanja svetskog rata“.

Prema njegovim rečima, pogoršanje situacije na frontu trebalo bi da podstakne na uspostavljanje mira, uz učešće obe strane u sukobu jer sve drugo nema smisla.

Šef mađarske diplomatije je ponovio da se SAD, NATO i EU utrkuju ko može da isporuči više oružja Ukrajini, što dodatno eskalira sukob sa Rusijom i preti novim svetskim ratom.

Pritom je bio kategoričan: „Pripreme za novi svetski rat moraju biti zaustavljene“.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakU Moldaviju uneto oružje u vrednosti od 600 miliona dolara- Sprema se novi rat!


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /