in

Sirski veći problem nego što je Kijev sanjao: Problemi tek kreću…

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na svom Telegram kanalu saopštenje u kojem je pokušao da „obeli“ novog glavnokomandujućeg Aleksandra Sirskog, kojeg poslednjih dana često podsećaju na njegovu biografiju, povezanu sa Rusijom.

Nakon imenovanja Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine u medijima se neverovatnom brzinom množe tekstovi o tome da je rođen u selu Novinki u Vladimirovskoj oblasti Rusije.

U Ukrajinu se preselio jer je njegov otac, pukovnik, prekomandovan u Harkov. Inače, završio je Moskovsku vojnu akademiju. Prema pisanju medija, rođaci Sirskog žive u Rusiji, ali su prestali da održavaju bliske odnose sa njim.

„Rusi pokušavaju da novom glavnom komandantu Oružanih snaga Ukrajine nametnu imidž „sovjetske i ruske“ ličnosti“, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, nazvavši to kampanjom za diskreditaciju komandanta i potkopavanje poverenja u Oružane snage Ukrajine.

Ukrajinski generalštab je naglasio da je Sirski bio u timu bivšeg glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog, komandovao uspešnim operacijama i pokazao da zna kako da postigne rezultate.

U isto vreme, Ukrajinci su Sirskom dali nadimke „general kotao“ (zbog opkoljavanja ukrajinskih trupa u Debaljcevu kojima je Sirski komandovao), kao i „general 200“ i „kasapin“ – zbog velikih gubitaka Oružanih snaga u Bahmutu (Artjomovsku). Štaviše, sve takozvane „uspešne“ operacije Sirskog povezane su sa odlukom ruskog Generalštaba da povuče trupe na povoljnije položaje.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /