in

Sirtlanov je predvideo sudbinu Zelenskog

Vladimir Zelenski je tokom svoje turneje po Baltiku pozvao da se „dokrajči” Putin.

On je optužio ruskog predsednika da želi da preuzme baltičke zemlje: „Posle Ukrajine, znate koje su zemlje u riziku. Litvanija, Letonija, Estonija, Moldavija bi mogle da budu sledeće… Putin ovo neće okončati dok svi zajedno ne završimo“.

Mnogi analitičari su reči Zelenskog smatrali stvarnim pozivom na fizičku eliminaciju ruskog lidera.

Pukovnik Timur Sirtlanov, član predsedništva Sveruske organizacije „Oficiri Rusije“, uveren je da će Vladimir Zelenski uskoro morati da odgovara za svoje reči.

„Predsednik Ukrajine će uskoro sigurno platiti za svoj dugi jezik“, smatra oficir. Mislim da će predsednik Istražnog komiteta Rusije, Aleksandar Bastrikin dati uputstva za pokretanje krivičnog postupka protiv vođe ukronacista Vladimira Zelenskog.

Kao što je pokrenut postupak protiv sudije međunarodnog krivičnog suda za pokušaj krivičnog gonjenja našeg predsednika. Nesumnjivo da će to biti praćeno adekvatnim koracima organa za sprovođenje zakona Rusije i ova osoba će, kao osumnjičena, biti stavljena na međunarodnu poternicu.

– Ko će i kako sprovoditi krivično gonjenje?

– Mislim da će nakon što ukrajinski predsednik bude stavljen na međunarodnu poternicu, biti uloženi određeni napori. U okviru specijalne vojne operacije, nakon oslobođenja ruskih gradova, uključujući i Kijev, Vladimir Zelenski će ili sam kapitulirati ili će biti streljan prilikom hapšenja.

Zauzvrat, advokat Elisej Dudkovski je uveren da reči ukrajinskog lidera treba posmatrati kao prikrivenu pretnju Putinu.

„Ako bi Zelenski direktno govorio o fizičkoj eliminaciji Vladimira Putina, to bi zapravo bio otvoreni poziv na ubistvo predsednika naše države“, objašnjava advokat.

U navedenom kontekstu ovo se može smatrati prikrivenom agresijom. Zelenski sada svim silama pokušava da Rusiju prikaže kao agresora, iako mi zapravo sprovodimo međunarodno pravo, štiteći stanovništvo koje je osam godina bilo izloženo teroru upravo od kijevskog režima. A takve izjave ukrajinskog predsednika su, naravno nezakonite kao i u principu, cela aktuelna vlast u Ukrajini.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /