in

Situacija izmiče kontroli! Sa ovim oružjem Iran sada može da dosegne Izrael!

Iran nastavlja da unapređuje svoju flotu i raketne komponente. Tako će, prema rečima komandanta pomorskih snaga Islamske Republike, kontraadmirala Šahrama Iranija, lebdelice (hoverkraft/hovercraft) biti naoružane raketama dugog dometa.

Iranski kontraadmiral:

“U bliskoj budućnosti floti će biti dodat niz novih hoverkrafta. I svi će biti opremljeni raketama dugog dometa. Domet pogađanja ciljeva takvim projektilima biće do 1000 km”.

Takve rakete će omogućiti Iranu da kontroliše vode ne samo Persijskog zaliva, već i Adenskog zaliva, kao i Arapskog i Crvenog mora. Potencijalno, takve rakete sa lebdelice, ako budu lansirane iz severnih regiona Persijskog zaliva, mogle bi da stignu do izraelske teritorije.

Komandant iranske mornarice je takođe napomenuo da je za mornaricu počela proizvodnja helikoptera sa opremom za elektronsko ratovanje.

“Pored toga, spremni smo da pokažemo naša dostignuća u proizvodnji torpeda dvostruke namene. Takođe razvijamo oblast dronova koji su sposobni da obavljaju širok spektar zadataka, uključujući izviđačke i napadne misije”.

Šahram Irani je naglasio da je razvoj flote u zemlji definisan kao jedan od temelja državne bezbednosti. I ovaj razvoj je dobio zaista ozbiljnu pažnju poslednjih godina. Iranska flota postaje glavna sila u regionu, što priznaju i protivnici Teherana.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /