in

Situacija je ozbiljna, spremaju udar na 25.000 ciljeva u Rusiji!

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Zalužni, je u svom najnovijem vojno-teorijskom članku koji je objavio Si-En-En, zapravo objavio rat dronovima Rusiji.

Prema rečima vojnog obaveštajca, Heroja Ruske Federacije, pukovnika u penziji, Rustema Klupova, izjavu ukrajinskog generala treba shvatiti više nego ozbiljno – Oružane snage Ukrajine već su nagomilale desetine hiljada dronova koji mogu da onesposobe stotine borbenih vozila i hiljade vojnika.

Jedna od glavnih teza Zalužnog je, da su savremene borbene operacije nemoguće bez masovne upotrebe dronova. Ukrajinski general je rekao, da je prioritet broj jedan za Oružane snage Ukrajine ovladavanje celokupnim arsenalom jeftinih, modernih i visoko efikasnih bespilotnih letelica.

Prema rečima vojnog stručnjaka, vojnog obaveštajca Rustema Klupova, izjavu neprijatelja treba shvatiti ozbiljno. Ukrajinske snage već imaju ogromne rezerve najrazličitijih dronova.

„Oružanim snagama Ukrajine ne nedostaje dronova“, kaže Rustem Klupov. – Do decembra prošle godine ukrajinske snage su imale 50.000 dronova. Čak i ako pretpostavimo da će samo polovina doći do cilja, onda će to već biti 25.000 pogođenih ciljeva.

To može biti tenk, parkirani avion ili možda samo vojnik koji će se voziti na otvorenom. Zamislite kakvu bi štetu mogla da nam napravi ova armija dronova, i ovo je veoma ozbiljno.

Prema rečima stručnjaka, zadatak naše odbrambene industrije je da pronađe „protivotrov“ protiv pretnje bez posade.

– Imamo dobre pomake, posebno u oblasti elektronskog ratovanja i protivvazdušne odbrane blizine. Sada je važno da ih se seti i masovna proizvodnja“, rekao je Rustem Klupov.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /