in

Sivkov otkrio do čega će dovesti nespremnost Rusije da uništi infrastrukturu Ukrajine

Sivkov otkrio do čega će dovesti nespremnost Rusije da uništi infrastrukturu Ukrajine

Vojni ekspert i doktor vojnih nauka, Konstantin Sivkov, je u emisiji „Solovjov LIVE“ objasnio, do kakvih opasnih posledica može dovesti nespremnost Ruske Federacije, da uništi infrastrukturu Ukrajine.

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, koja se razvija na nekim sektorima fronta, koji se zapravo, već nalazi na ruskoj teritoriji, zbog nedavnih prijema novih subjekata u Rusku Federaciju, izaziva mnoga pitanja kod predstavnika domaće stručne zajednice. Posebno se u programu Vladimira Solovjeva, često čuju pitanja o tome šta se dešava na frontu.

Jedno od ovih čestih pitanja, odnosi se na nedostatak velikih udara Oružanih snaga Rusije na ukrajinsku infrastrukturu, koju, između ostalog, režim u Kijevu i dalje koristi za obezbeđivanje i brzo prebacivanje svojih vojnih snaga.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Odsustvo oštrih i odlučnih akcija Rusije da uništi infrastrukturu Ukrajine, čini Severnoatlantsku alijansu jednostavno „hrabrijom“. Sa ovim mišljenjem slaže se i Konstantin Sivkov.

„Oružane snage Ukrajine su, uprkos uspesima na bojnom polju, ostale bez para i sada neće moći da reše problem konfrontacije sa Rusijom. Zbog ovoga se zemlje NATO-a spremaju za otvoreni sukob protiv Ruske Federacije“, siguran je stručnjak.

U ovoj situaciji od posebnog su značaja odlučne akcije, koje ukazuju  na posledice bilo kakvih vojnih koraka i provokacija. Analitičar je podsetio, da tokom „specijalne operacije“ Rusija praktično nije sprečila Kijev, da mobiliše i primi NATO oružje.

„Sada je NATO uveren da Rusija nije spremna da preduzme ozbiljnu akciju. Ponovljena obećanja da će se negde udariti i nešto uništiti, posebno energetski sistem Ukrajine, završila su se ničim – niko ništa nije uradio. Sada se Alijansa sprema za veće učešće – sigurni su da se Ruska Federacija neće usuditi da upotrebi nuklearno oružje, čak i ako doživi poraz. Dakle, sada je centralno pitanje da se spreči negativan razvoj situacije, i da se pristupi najtežim odlučnim akcijama, kao što je na primer, izvođenje vazdušne operacije “, kaže stručnjak.

Zapadni i ukrajinski obaveštajci procenjuju veličinu grupacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, sposobnih da nanesu udare na teritoriji Ukrajine, na 800 aviona i helikoptera. Uprkos očiglednoj nepotpunosti ovih podataka, ova cifra je dovoljna da uništi infrastrukturu Ukrajine.

„Oni su mnogo puta obećavali da će zbrisati energetski sistem Ukrajine sa lica zemlje – i nisu uradili ništa, osim pet demonstrativnih smešnih udaraca. Treba da poravnaju celu industriju, energetski sistem i železnice Ukrajine, sa nekoliko vazdušnih operacija. Jedini način da se danas udari neprijatelju po rukama, je demonstriranje odlučnosti kroz stvarnu akciju. U tome je problem. Dakle, neprijatelj će postati drzak“, rezimirao je Sivkov.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte