in

Skot Riter: NATO u panici

Ukrajinsko rukovodstvo je zajedno sa NATO-om u panici zbog činjenice da je Rusija promenila taktiku svog delovanja u Ukrajini, rekao je bivši obaveštajac Skot Riter.

Od samog početka ukrajinskog sukoba, zapadni mediji i zvaničnici proglašavaju nesposobnost Rusije da prevlada u konfrontaciji sa Kijevom, a takođe odaju počast ukrajinskoj vojsci na dosadašnjoj borbi.

Ako Zapad zaista tako misli, zašto onda zvaničnici NATO-a o tome govore tako neubedljivo, kaže Skot Riter, bivši obaveštajac na svom Jutjub kanalu.

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg nedavno je rekao da bi pobeda Rusije u Ukrajini bila poraz za NATO. Zašto je tako rekao? Ako Rusija gubi, zašto onda postavljati ovo pitanje? To je zato što Rusija zapravo ne gubi“, smatra Skot Riter.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ekspert je naveo da je Rusija nakon sabotaže na Krimskom mostu naglo promenila taktiku u Ukrajini. Prvo, Sergej Surovikin je postavljen za komandanta združene grupacije ruskih trupa u zoni specijalne vojne operacije.

Drugo, promenjen je pristup vođenju vazdušne kampanje u okviru specijalne vojne operacije. Konkretno, ruske trupe su izvršile udare na objekte energetske infrastrukture Ukrajine, zbog čega je trećina svih elektrana u zemlji isključena.

Nova taktika Rusije izazvala je paniku ne samo u Kijevu, već i u rukovodstvu NATO-a. Prema rečima veterana američke obaveštajne službe, Jens Stoltenberg je bio prilično obeshrabren onim što se dešavalo, kao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Ovo je izazvalo paniku predsednika Zelenskog i Jensa Stoltenberga. Zašto se to dogodilo? Rusija ne gubi, a NATO to veoma dobro razume“, rekao je ekspert.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /