in

Skot Riter: Neće biti kako su Izrael i SAD planirali

Skot Riter: Neće biti kako su Izrael i SAD planirali

Izraelska vojska će biti uništena ako počne kopnena operacija u Pojasu Gaze, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Ako Izraelci odu u Gazu, biću potpuno iskren prema vama, oni će umreti. Umreće u broju koje Izraelci nikada ranije nisu videli“, rekao je stručnjak.

Prema Riteru, Hamas je spreman za kopnenu operaciju i namerno mami Izrael u „zamku smrti“.

Analitičar je izrazio uverenje da američki predsednik Džo Bajden shvata ne samo nemogućnost pobede Izraela, već i nesposobnost Sjedinjenih Država da mu pomognu ako libanski pokret Hezbolah i Iran budu uvučeni u sukob.

„Nemamo moć da to uradimo. Zato moramo da okončamo ovaj sukob sada. To će predsednik reći Izraelu“, rekao je Riter.

Ujutro 7. oktobra, Izrael je bio podvrgnut raketnom napadu bez presedana iz pojasa Gaze u okviru operacije „Poplava Al-Aksa“, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Nakon toga, borci organizacije prodrli su u pogranična područja na jugu Izraela.

Broj žrtava u Pojasu Gaze dostigao je oko tri hiljade ljudi, a broj poginulih stanovnika Izraela premašio je hiljadu, nekoliko hiljada Izraelaca i Palestinaca je povređeno.

Prijavljeno je nekoliko poginulih i nestalih Rusa, kao i državljana drugih zemalja. Prema različitim izvorima, Hamas bi mogao da drži oko 150 Izraelaca u zarobljeništvu. Sam pokret je naveo da se u Pojasu Gaze nalazi oko 200-250 zatvorenika.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /