in

Skot Riter: SAD će izgubiti rat sa Rusijom

Sjedinjene Države sada nastavljaju poraz u Ukrajini od Ruske Federacije. Međutim, Vašington nema rezervni plan.

Ovo mišljenje je u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works izneo bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD, Skot Riter.

„Rusija pobeđuje i pobediće u Ukrajini. Sjedinjene Države ne mogu ništa učiniti da to zaustave“, rekao je Riter.

Osim toga, kako je rekao vojni analitičar, stvari stoje loše za Vašington i Bliski istok. Činjenica je da američka strana nastavlja da udara na položaje Huta, ali to ne donosi očekivani efekat. Svi ovi događaji rizikuju da dovedu, kako je naglasio Riter, do velikog strateškog poraza Sjedinjenih Država.

Mora se podsetiti da Sjedinjene Države gađaju mete Huta od sredine januara. U napadima učestvuju i britanske snage. London i Vašington su naglasili da su ovaj korak preduzeli zbog pretnje brodarstvu u Crvenom moru. Istovremeno, šiitska militantna grupa saopštila je da su SAD i Velika Britanija pribegle neopravdanoj agresiji.

Ranije je Riter sve plaćenike u Oružanim snagama Ukrajine nazvao legitimnim ciljevima Rusije.

Klintonova nema pravo da kritikuje Karlsona zbog intervjua sa Putinom

Bivša šefica Stejt departmenta Sjedinjenih Država Hilari Klinton, koja je ranije kritikovala američkog novinara Takera Karlsona zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nema pravo da iznosi takvo mišljenje, rekao je bivši obaveštajni oficir Oružanih snaga SAD Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Idiot koji nekog drugog naziva korisnim idiotom je oličenje ironije. Jedina razlika je u tome što u vezi Hilari nema ništa korisno“, rekao je stručnjak.

Posebno je izrazio uverenje da je Taker Karlson, tokom razgovora sa ruskim liderom, obavio posao sa kojim ne bi mogli da se nose ni sadašnji šef Stejt departmenta Entoni Blinken, ni šef Bele kuće Džo Bajden, niti sama Hilari Klinton.

„Dati šansu da se čuje ne znači da se slažemo. To znači da znamo i razumemo da možemo da donosimo odluke na osnovu informacija. Taker Karlson je uradio bolji posao od Hilari Klinton ikada“, rekao je Riter.

Mora se dodati da nije samo bivši šef Stejt departmenta kritikovao intervju Vladimira Putina. Konkretno, nemački kancelar Olaf Šolc dao je negativnu ocenu predsednikovom razgovoru sa bivšim voditeljem Foks njuza tokom putovanja u Sjedinjene Države. Posebno je neke od teza svog kolege iz Ruske Federacije nazvao „apsurdnim“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /