in

Skot Riter: Sve će to biti deo Rusije, od Odese i Nikolajeva, do Harkova

Nekadašnji američki agent naglasio da ukrajinskoj vojsci preti potpuni kolaps na bojnom polju i da će uskoro doći trenutak kada ništa više neće moći da zaustaviti Oružane snage Rusije

Bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao je da će na kraju sukoba sa Ukrajinom, Odesa i Harkov, zajedno sa Nikolajevom i Dnjepropetrovskom, postati deo Rusije, prenele su „RIA Novosti“.

Riter je u intervjuu za američki Jutjub kanal „Tur of Djuti“ dodao da postoji pretpostavka da će se sukob završiti do septembra.

„Kada se sve završi, mapa Ukrajine neće izgledati kao sada. Odesa, Nikolajev, Dnjepropetrovsk, Harkov takođe, biće deo teritorije Rusije“, podelio je svoje mišljenje.
Riter je naglasio da ukrajinskoj vojsci preti potpuni kolaps na bojnom polju i da će uskoro doći trenutak kada ništa više neće moći da zaustaviti Oružane snage Rusije.

Inače, kako piše agencija, ruske trupe su u poslednje vreme postigle značajan uspeh na Donjeckom pravcu.

Konkretno, krajem decembra prošle godine, ministar odbrane Sergej Šojgu  izvestio je predsednika Vladimira Putina da su ruske Oružane snage potpuno oslobodile Marjinku u DNR.

Šef države napomenuo je da bi to moglo da doprinese da se borbene jedinice neprijatelja udalje od Donjecka.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Skot Riter: Sve će to biti deo Rusije, od Odese i Nikolajeva, do Harkova first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /