in

Snažan udar Rusije na ukrajinske snage izazvao šok u SAD

Snažan udar Rusije na ukrajinske snage izazvao šok u SAD

Američkog novinara Klejtona Morisa, iznenadila je vest o uništenju visokih oficira ukrajinskih snaga od raketnog udara, tokom ceremonije dodele nagrada ljudstvu 128. brdsko-jurišne brigade, u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

„Uništena je cela ceremonija dodele nagrada. Neki ukrajinski komandant je odlučio da je pametna ideja da okupi gomilu Ukrajinaca i održi ceremoniju dodele u blizini jedne od linija fronta. Rusi su tačno znali šta se dešava i sve su ih uništili“, rekao je novinar.

Moris je takođe dodao, da takve vesti više neće dobijati opšti publicitet u zapadnim medijima, pošto je sada sva pažnja usmerena na rat između Izraela i Hamasa.

„Ovakve stvari se dešavaju redovno, i naravno, sada je sve skriveno, tako da mi ne čujemo za to“, rekao je on.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, je 5. novembra saopštio, da je napadnuta vojska 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev.

Kako navodi ukrajinsko izdanje „Strana“, reč je o napadu 3. novembra, čiji je cilj bila ukrajinska vojska tokom ceremonijalnog formiranja.

Šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“, Vladimir Rogov, izjavio je za ruske medijei, da je udar doveo do smrti 50 vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /