in

Šolc uplašen upozorava – “Posledice po nas biće mnogo skuplje!”

Pobeda ruskog predsednika Vladimira Putina u sukobu u Ukrajini imaće ozbiljne posledice po EU, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc u objavi na društvenoj mreži X.

„Šta će se desiti ako Putin uspe? Posledice po nas biće mnogo skuplje – nego naša pomoć Ukrajini“, napisao je Šolc, prenose RIA novosti.

Nemački kancelar je na ovaj način pokušao da opravda finansijske poteškoće izazvane zbog podrške Kijevu, ocenjuje ruski medij.

U komentarima ispod objave korisnici ove društvene mreže su primetili da su za stanovništvo EU posledice postupaka zapadnih političara već postale previše opterećujuće, pozvali su na prekid sukoba u Ukrajini i rešavanje nemačkih problema.

Ranije su analitičari najveće bankarske grupacije u Holandiji, ING, rekli da će se nemačka privreda suočiti sa recesijom 2024. godine.

Takođe, nemački ministar finansija Kristijan Lindner primetio je da Nemačka postaje sve siromašnija zbog nedostatka mogućnosti da obezbedi ekonomski rast. Ministar ekonomije i vicekancelar Nemačke Robert Habek rekao je da Nemačka ne dobija dovoljno sredstava zbog trošenja na podršku Ukrajini.

Osim toga, šef Ministarstva ekonomije je priznao da je nemačka privreda izgubila konkurentsku prednost zbog odbijanja ruskog gasa.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /