in

Soskin o ruskim udarima: Zelenski ovo krije kao zmija noge

Ruski raketni udari uništili su aerodromske piste i postrojenja vojno-industrijskog kompleksa u Ukrajini, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom Jutjub kanalu.

– Rusi sada udaraju veoma individualno i tačno. Ruše piste, uništavaju preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, udaraju na trafostanice. Odnosno, uništava se infrastruktura – rekao je on.

Kako je primetio Soskin, u ovoj pozadini izveštaji ukrajinskih zvaničnika o „ogromnom rastu“ privrede zemlje izgledaju smešno.

– Zašto lagati? Kako može da raste ako su milioni ljudi otišli, desetine hiljada preduzeća su uništena. Gde vam je rast BDP – ogorčen je bivši savetnik.

Ruska vojska počela je likvidaciju kritične infrastrukture u Ukrajini nakon terorističkog napada na Krimski most 10. oktobra 2022. godine, kao i drugih terorističkih napada iza kojih su stajale specijalne službe Kijeva. Moskva napada energetska postrojenja, odbrambenu industriju, vojne komande i komunikacione objekata širom zemlje.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da su se kijevske vlasti posle napada na most postavile u istu ravan sa najodvratnijim terorističkim grupama, kao i da je nemoguće da zločini ove vrste ostanu bez odgovora.

(RIA)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Soskin o ruskim udarima: Zelenski ovo krije kao zmija noge first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /