in

Soskin: Vojska je sve shvatila

Soskin: Vojska je sve shvatila

„Glavnokomandujući ukrajinskih snaga, Valerij Zalužni, je svojim priznanjem ćorsokaka u sukobu, nagovestio spremnost za pregovore sa Rusijom“, izjavio je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom „Jutjub“ kanalu.

„U suštini, Zalužni je spreman za pregovore, odnosno vojska već shvata da su gubici i troškovi vojske, oficira i vojnika toliko veliki, da je nemoguće pobediti na frontu.“

Soskin je naglasio, i da ruska vojska ima ozbiljnu vojnu moć, pa ukrajinske snage jednostavno nemaju šanse za pobedu.

Ranije je, Valerij Zalužni u intervjuu za „Ekonomist“ rekao, da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak, i da „najverovatnije neće biti dubokog prodora“.

On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa, koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a. Kasnije je Vladimir Zelenski izrazio neslaganje sa rečima glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo, da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni smer, dok postizanje ciljeva „specijalne operacije“ ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema rečima Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora otvoreno da kaže da li je spremna za njega.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /