in

Sprema nam se najgori scenario- Putin će zbog ovog razbiti Ameriku!

Avdejevka je pala, a u nastavku nam se može desiti jedan od naših najgorih scenarija – da Putin pobedi i da iz ovog rata izađe jači nego što je bio na početku – ocenio je američki vojni ekspert potpukovnik Danijel Dejvis.

– Sve što smo do sada govorili na Zapadu, svodilo se na to da ćemo oslabiti Rusiju i da nam ne smeta ni ako sukob zađe u ćorsokak i potraje dugo, jer nam i to ide na ruku pošto će Rusija i dalje slabiti, a to doprinosi našoj bezbednosti.

To je apsurdna pozicija – govorim ovo od samog početka, ali uzalud. A sad je sve veća verovatnoća da će se desiti suprotno i da će Rusija diplomatski, ekonomski i čak i vojno na terenu ojačati – jasan je Dejvis.

On upozorava da je to suprotno od onoga što su SAD želele da postignu.

– Ceo svet to gleda. Obično prevrnem očima kada čujem kako ljudi govore: „Ako ne budemo oštriji prema…“. Umesto tri tačke možete upisati – Iran, Severna Koreja, Kina, itd. – a te zemlje od naše oštrine ne slabe – ističe američki ekspert.

Dejvis zaključno upozorava na realnu opasnost da bi Vašington mogao da žestoko plati pogrešnu politiku.

– Ako pokušamo da razgovaramo i dejstvujemo grubo, razbiće nam nos i odbaciti nas nazad. To je ono što će potkopati naš autoritet. Ko daje izjave i obećanja koja ne može da ispuni gubi poverenje i rizikuje i sebe i svoje interese – jasan je Dejvis.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /