in

Šta će nam vaše teritorije kad je Rusija po površini najveća zemlja na svetu

Šta će nam vaše teritorije kad je Rusija po površini najveća zemlja na svetu

Nismo mi započeli takozvani rat u Ukrajini, naprotiv, mi pokušavamo da ga okončamo, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski lider je istakao i da nije Rusija organizovala državni prevrat u Kijevu 2014. godine, krvav i antiustavni.

Putin je istakao i da su mediji koji su potčinjeni anglosaksonskom svetu čak objavili i sumu koja je bila potrošena na državni prevrat u Kijevu.

„Rusija je po površini najveća zemlja na svetu i nemamo nikakvih interesa u pogledu osvajanja dodatnih teritorija. Želim da naglasim da ukrajinska kriza nije teritorijalni sukob, pa čak nije reč ni o uspostavljanju regionalne geopolitičke ravnoteže“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, pitanje je mnogo šire i fundamentalnije.

„Radi se o principima na kojima će se zasnivati novi svetski poredak. Trajni mir će biti uspostavljen tek onda kada svi počnu da se osećaju bezbedno“, poručio je ruski lider.

On je naglasio da nije Rusija zastrašivala stanovnike Krima i Sevastopolja, niti je bombardovala Donbas, primoravajući na poslušnost.

„Nismo mi zastrašivali građane Krima i Sevastopolja etničkim čišćenjem u nacističkom duhu, nismo mi pokušavali da granatiranjem i bombardovanjem nateramo Donbas na poslušnost, nismo mi pokušavali da se obračunamo sa onima koji žele da govore svojim maternjim jezikom… Devet godina su bombardovali i pucali, koristili tenkove“, podsetio je Putin.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /