in

Šta se ustvari događa? – Gruzija počela da se priprema za nuklearni rat

Šta se ustvari događa? – Gruzija počela da se priprema za nuklearni rat

Gruzija je razvila plan u slučaju moguće upotrebe nuklearnog oružja u regionu, prenose ruski mediji, pozivajući se na šefa Službe državne bezbednosti Gruzije, Georgija Liluašvilija.

Prema njegovim rečima, za svako odeljenje je propisana procedura.

„Ministarstvo zdravlja je naznačilo raspodelu lekova stanovništvu, lečenje, šemu hitne pomoći i obezbeđivanje skloništa. Iako su ove mere predostrožnosti relevantne, ako ne daj Bože, dođe do direktnog udara, skloništa nam u tom slučaju ipak neće pomoći. Zbog toga moramo biti pametni, i sprovoditi umerenu i pragmatičnu politiku, kako unutar zemlje tako i izvan njenih granica“, rekao je on.

Danas u svetu postoji devet nuklearnih sila – pet „zvaničnih“ koje su potpisale Ugovor o neširenju nuklearnog oružja iz 1968. godine, i četiri „nezvaničnih“, koji su eksplicitno ili indirektno izjavili da imaju takve bojeve glave.

Prvi uključuju Sjedinjene Države, Rusiju, Francusku, Veliku Britaniju i Kinu, a drugi Indiju, Pakistan, Severnu Koreju i Izrael, koji „otvoreno“ krše Sporazum o neširenju nuklearnog oružja.

Ove zemlje su akumulirale ogroman broj nuklearnih bojevih glava- oko 15 hiljada bojevih glava, avionskih bombi i drugih uređaja. Prema trenutnim procenama naučnika, takve rezerve su dovoljne, da nekoliko desetina puta potpuno zbrišu sav život sa lica Zemlje.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /