in

Strašna bolest hara prvom linijom fronta! Ukrajinska vojska povraća, krv im ide iz očiju, a lek ne nalaze!

Linije fronta rata u Ukrajini postale su zaražene pacovima i miševima, navodno šireći bolest zbog koje vojnici povraćaju i krvare iz očiju, osakaćujući borbenu sposobnost i ponovo stvarajući jezive uslove koji su mučili trupe u rovovskom ratu u Prvom svetskom ratu.

Ukrajinska vojnikinja, koja nosi pseudonim „Kira“, prisetila se kako je njen bataljon prošle jeseni zahvatila „epidemija miševa“ dok se borila u južnom regionu Zaporožja.

– Zamislite da idete u krevet, a noć počinje tako što vam se miš uvuče u pantalone ili džemper, ili vam žvaće vrhove prstiju, ili vas ugrize za ruku. Spavate dva ili tri sata, u zavisnosti od toga koliko ste srećni – rekla je Kira za CNN.

Ona je procenila da je u njenoj zemunici od četiri vojnika bilo oko 1.000 miševa.

– Nisu nas miševi posećivali, bili smo njihovi gosti.

Najezde su delom posledica promene godišnjih doba i ciklusa parenja miševa, ali su takođe merilo kako je rat postao statičan, nakon što je ukrajinska kontraofanziva u velikoj meri odbijena od strane snažno ojačane ruske odbrane. Usred još jedne oštre zime, miševi traže hranu duž linije fronta od skoro 1.000 kilometara, šireći bolesti i nezadovoljstvo dok traže hranu i toplinu.

Kira je rekla da je pokušala sve da oslobodi njihove bunkere od miševa: prskala je otrov, prskala amonijakom, čak se molila. Obližnje prodavnice su se snabdele zalihama protiv miševa, rekla je ona. Ali, kako su miševi stalno dolazili, pokušali su druge metode.

– Imali smo mačku po imenu Busia, ​​a u početku je takođe pomagala i jela miševe. Ali kasnije ih je bilo toliko da je odbila. Mačka može da uhvati jednog ili dva miša, ali ako ih ima 70, to je nerealno – priča ona.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba je u decembru izvestila o izbijanju „mišje groznice“ u mnogim ruskim jedinicama u okolini Kupijanska u oblasti Harkova. U izveštaju se navodi da se bolest prenosi sa miševa na ljude „udisanjem prašine mišjeg izmeta ili gutanjem mišjeg izmeta u hrani“.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /