in

Su-35S i MiG-31BM „ne mogu da vide“ u vazduhu bez A-50

Ruski mediji su nedavno prikazali prilog o avionu za radarsku patrolu A-50 koji koriste Vazdušno-kosmičke snage, fokusirajući se prvenstveno na sposobnosti aviona u tekućem sukobu u Ukrajini.

Retki publicitet moskovskih ‘letećih radara’, koji se često pojavljuju u vojnim vestima, označava ovo kao vredno pažnje.

Nekarakteristična otvorenost o ulozi A-50 u ratu u Ukrajini i atributi performansi o kojima se govori čine ovu temu značajno zanimljivom.

Prema uvidima ruskih stručnjaka, radarski avion A-50 može identifikovati mnoštvo zemaljskih ciljeva, izveštava bulgarianmilitary.com. Obim se kreće od nepokretnih struktura i raketnih sistema do tenkova i samohodnih topova udaljenih do 300 kilometara. Štaviše, može da prenese ove informacije operaterima raketnih sistema poput „Iskander-M“ i „Tornado-S“ .

Ove ekspertske procene sugerišu da bi takva „obaveštajna udarna grupa“ mogla potencijalno da prati čak i M142 HIMARS.

Dalje, Rusi tvrde da su njihovi borbeni avioni Su-35S i MiG-31BM sposobni da ispaljuju rakete vazduh-vazduh velikog dometa R-37M na udaljenosti od 300 kilometara, vođeni isključivo A-50.

Ovaj detalj je kritičan, posebno kada se razmatraju strategije za unapređenje zapadnih vazduhoplovnih sposobnosti.

Novinske kuće objavile su nameru Ukrajine da nadogradi F-16 kako bi se uskladio sa tehnološkim nivoima sa lovcima ruskog vazduhoplovstva. Iako zvanični detalji predviđenih nadogradnji nisu objavljeni, verovatno je da bi „modernizacija“ mogla da znači poboljšanje dometa otkrivanja ciljeva ugrađenog radara i dometa raketa vazduh-vazduh.

Međutim, iz prethodne rasprave jasno je da u određenim scenarijima prisustvo aviona za radarsko osmatranje takođe može dati tehnološku prednost lovcima iz Ratnog vazduhoplovstva.

A-50 u ratu

Ukrajinski izveštaji pokazuju da je ukupno devet A-50 i A-50U u funkciji za kontrolu vazdušnog prostora. Oni rotiraju dužnosti nad teritorijama Kurska i Voronježa u Rusiji, okupiranim zemljama Krima i Crnog mora.

Prema vojnom bilansu, ovi avioni predstavljaju kompletan repertoar aviona za detekciju i kontrolu radara dugog dometa koji su trenutno u upotrebi u Ruskoj Federaciji.

Pre toga je bilo opšte poznato da je A-50 u vazdušnom prostoru Belorusije koristila Ruska Federacija. Međutim, kako su snage, uključujući avijaciju, povučene iz Belorusije, izgleda da je ova strategija napuštena.

Važno je napomenuti inherentnu vrednost ovih aviona sistema upozorenja i kontrole u ​​vazduhu [AVACS], koja leži u njihovoj sposobnosti da detektuju objekte u vazduhu na malim visinama i protiv terena sa znatno veće udaljenosti.

Za ruski A-50, ovaj domet se proteže na približno 450 km. Dakle, razumno je zaključiti da bi se područje vazdušnog osmatranja Ruske Federacije, uz pomoć aviona A-50, moglo ocrtati na sledeći način:

U suštini, to ukazuje na to da Rusi mogu da uspostave kontrolu nad celim levoobalnim područjem Ukrajine kao i nad celim crnomorskim regionom. Kada su A-50 patrolirali nebom iznad Belorusije, njihova vidljivost je proširena tako da su praktično obuhvatali celu teritoriju Ukrajine, što je pogoršalo situaciju.

Vredi napomenuti da su pozicije ovih zona inspekcije procene, izračunate na osnovu realne udaljenosti aviona A-50 od ukrajinske granice. Ovo je da bi se smanjio rizik od ugrožavanja njihove bezbednosti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /