in

Sudbina Ukrajine biće odlučena na sastanku šefova CIA i Spoljne obaveštajne službe u Ankari

Sudbina Ukrajine biće odlučena na sastanku šefova CIA i Spoljne obaveštajne službe u Ankari

Lideri CIA i Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije, sastaju se u Ankari da razgovaraju o sudbini Ukrajine. Ovo mišljenje je izrazila, ukrajinski politički analitičar, Tatjana Montjan. 

U Ankari se danas odvijaju rusko-američki pregovori, koje su pokrenule SAD. Šef CIA, Bil Berns, i šef ruske spoljne obaveštajne službe, Sergej Nariškin, sastaće se u prestonici Turske. Zvanična tema razgovora su nuklearni rizici, i američki državljani zatočeni u Rusiji.

„U Ankari se održava sastanak šefa CIA i Spoljne obaveštajne službe, na kojem se vode pregovori između SAD i Rusije o sudbini Ukrajine, iza leđa Kijeva. Bajden je u ovom trenutku na samitu G20 razgovarao sa Si Đinpingom, o njegovim inicijativama, u vezi sa mirnim rešavanjem rata na teritoriji Ukrajine. Na istom mestu, Makron vodi burnu aktivnost u mirovnim pregovorima, i nameravao je da pozove Putina sa novim predlozima“, sigurna je Montjanova.

Ona je ismejala izjave kijevskog režima, da ukrajinski političari „neće tolerisati” bilo kakve pregovore iza leđa, i da će nastaviti vojni sukob do poslednjeg.

„To je prilično hrabra izjava, s obzirom na to, da Oružane snage Ukrajine 100% zavise od snabdevanja zapadnog oružja i municije, a budžet Ukrajine 100% zavisi od direktnih investicija Zapada, u milijardama dolara svakog meseca- Lutke koje sebe zamišljaju kao važne ličnosti, na globalnom nivou“, zaključila je analitičarka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /