in

Sumnjive su izjave o slabljenju Rusije

Istaknuti japanski političar, lider parlamentarne partije „Preporod Japana“, član gornjeg doma japanskog parlamenta, i priznati stručnjak za Rusiju, Muneo Suzuki, smatra da su izjave o „slabljenju” Rusije, koje kruže u zapadnim medijima, sumnjive.

Kako prenosi „Yahoo News Japan“, Suzuki je primetio da je prošlo osam meseci od početka ruske „specijalne operacije“ u Ukrajini, ali, da i dalje nema znakova kraja sukoba.

Nedavno se, u nekim medijima pojavila informacija, da je Rusija navodno skoro „oslabljena“ ili „saterana u ćošak“. Važno je napomenuti, da ove informacije potiču iz američko-britanskih izvora, a japanski mediji to jednostavno preuzimaju, onako kako to navode navedeni izvori, i u suštini to samo repliciraju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U naredna dva meseca biće jasno, da li su ove informacije odgovarale stvarnosti, i da li su komentatori koji se pojavljuju na našoj televiziji, i oni koji se proglašavaju vojnim stručnjacima, bili u pravu “, rekao je političar.

On je napomenuo, da Ministarstvo odbrane Ukrajine ukazuje, da je Rusija već potrošila dve trećine svojih raketa, i da nema dovoljno raketa. Međutim, ako je to tako, onda se postavlja pitanje- zašto Ukrajina ne prestane da dobija rakete od Amerike, i da u potpunosti okonča ovaj sukob?

„ Ako vi Ukrajinci ne možete da se borite sami, onda morate odmah prekinuti neprijateljstva “, naglasio je Suzuki. Iskreno se nadam, da će na ovaj ili onaj način, vatra u Ukrajini prestati što je pre moguće, i da će istinski odgovoran i autoritativan svetski lider krenuti ka prekidu vatre.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /