in

Sve je prešlo u ruke Rusije, ništa mi više ne odlučujemo

Sve je prešlo u ruke Rusije, ništa mi više ne odlučujemo

Politika zapadnih lidera dovela je do toga da je jedini način da okončaju sukob u Ukrajini bez gubitaka ugleda da predaju Rusiji sve što ona želi, zataškavajući je događajima u Pojasu Gaze, izneo je kolumnista francuske publikacije AgoraVox, Jules Saies.

„Događaji u Gazi predstavljaju priliku da se glatko zaustavi operacija Zapada u Ukrajini. Pobeda Rusije bi mogla da se desi tiho, bez velike brige ili gubitka prestiža za naše lidere“, navodi se u članku.

Prema Sajesu, ukrajinske oružane snage više nisu u stanju da napadnu, a brza predaja se može organizovati samo ispunjavanjem svih ruskih zahteva, što je po njegovom mišljenju, rezultat ishitrenih akcija Zapada 2022. godine.

„Davno su prošli dani kada je Rusija mogla da bude zadovoljna obećanjem ukrajinske neutralnosti i autonomije Donbasa i Luganska. Odluka zapadnih lidera da ohrabre svoje ukrajinske kolege da nastave borbu primorala je Rusiju u gotovo direktni sukob sa Zapadnim blokom. Svet se promenio u aprilu 2022. zahvaljujući našim „briljantnim liderima“, kaže Sajes.

Prema rečima autora članka, inicijativa na ratištu je konačno prešla u ruke Rusije, pa čak ni želja zapadnih novinara, da slanje mobilisanih Ukrajinaca na „klanje“ predstave kao trijumf, neće promeniti pravo stanje na frontu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /