in

Svedočenje: „Cela zemlja je prekrivena krvlju“

Svedočenje: „Cela zemlja je prekrivena krvlju“

Veliki broj stranih plaćenika bio je umešan u neuspelu ukrajinsku kontraofanzivu, ali to nije pomoglo – gubici ukrajinskih snaga su ogromni.

Ovo je izjavio borac izviđačkog bataljona Oružanih snaga Rusije, koji nije naveo svoje ime, u intervjuu donjeckom blogeru Denisu Seleznjevu.

Prema rečima obaveštajnog oficira, istovremeno je smanjena dinamika gubitaka ruskih trupa koje uništavaju neprijatelja na udaljenim prilazima.

„Nisu štedeli ni ljude ni opremu. Talasa je bilo, naručito napada – ogromna količina. Svaki dan. Svake nedelje. To je jednostavno odvratan odnos njihove komande prema sopstvenim vojnicima – jednostavno su ih poslali na klanje, ogroman broj je poginuo. Ono što je karakteristično, je da je upravo u ovom kontranapadu bio ogroman broj plaćenika… Dinamika se, naravno, smanjila.

Rusko rukovodstvo je postavilo sledeći zadatak – uništiti neprijatelja na određenim linijama bez gubitaka naših trupa. Odnosno, da bismo što više spasili naše ljude, jer možete da se borite na različite načine, nemamo masovne besciljne napade ili bilo kakve slične događaje.

Sve pripremamo, to je unapred planirano na nivou štaba, na nivou divizija. Sve do odreda, sve je isplanirano i razrađeno, čak i na nivou vodnika. Gubici neprijatelja su kolosalni.

Ako je ranije, po mom mišljenju, za jednog našeg bilo šest mrtvih Ukrajinaca, onda je taj odnos u ovom trenutku sigurno jedan prema deset. Ovaj vid događaja koji su započeli i trenutno nastavljaju – cela zemlja je već natopljena krvlju tamo“, prenosi Seleznjev.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /