in

Svet nikada nije bio tako blizu početka Trećeg svetskog rata

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da svet nikada nije bio tako blizu početka trećeg svetskog rata. Odgovarajuću izjavu on je dao u razgovoru sa svojim pristalicama u Ajovi, prenose RIA Novosti.

„Mislim da nikada nismo bili u takvoj opasnosti od trećeg svetskog rata kao što smo sada“, rekao je bivši šef Bele kuće.

Prema Trampu, on će sprečiti treći svetski rat.

On je takođe izrazio mišljenje da ovaj rat, ako počne, neće predstavljati uobičajeno ratište između vojski i vojne tehnike dva protivnika. Ovaj rat će biti „mnogo veći“ od Prvog i Drugog svetskog rata, veruje Tramp.

„To će biti uništenje“, dodao je on.

Prema političaru, Sjedinjene Države su pod upravom njegovog naslednika Džoa Bajdena postale „slaba i neefikasna država“ čije mišljenje se ne uzima u obzir na svetskoj sceni.

„Bajden je krajnje nesposoban. Jedino što ume dobro da radi je da vara na izborima. Oni (demokrate – prim. aut.) su dobri u nameštanju izbornih rezultata, a odlični su i u progonu svojih političkih protivnika. Ništa drugo ne mogu da urade. “ – naglasio je bivši predsednik SAD.

„Ovo uopšte nije isto što i Prvi i Drugi svetski rat. To je bilo strašno, ali ovaj će biti mnogo veći, biće uništenje“, dodao je političar.

Tramp je ranije izjavio da je Džo Bajden u stanju da započne treći svetski rat i uništi Ameriku u vremenu koje je preostalo do predsedničkih izbora. Takođe je obećao da će obnoviti mir na planeti „silom“ ako ponovo preuzme funkciju šefa države.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine. Ankete pokazuju da je Donald Tramp očiti favorit na republikanskim predizborima. Očekuje se da će mu se suprotstaviti aktuelni predsednik Džo Bajden. Prema anketama, Tramp je u dobroj poziciji da pobedi 2024. godine.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je pre toga rekao da se treći svetski rat neće voditi ni tenkovima ni borbenim avionima, a ako bi on počeo, „sigurno bi sve bilo u ruševinama“.

Putin je ranije rekao da niko neće pobediti u trećem svetskom ratu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /