in

SwebbTV: Pogrešna procena Zapada – Napunili Ukrajinu oružjem, ali Rusija sve to razbija

SwebbTV: Pogrešna procena Zapada – Napunili Ukrajinu oružjem, ali Rusija sve to razbija

Sjedinjene Države i ostatak zapadnog sveta „potpuno su pogrešno procenili” vojnu i ekonomsku moć Rusije, kladeći se na pobedu Ukrajine, rekao je Lars Bern u intervjuu za „SwebbTV“.

Kijevski režim je snabdeven ogromnom količinom naoružanja, ali ruska vojska „razbija” bilo kakvu vojnu opremu.

Uzrok poraza Zapada biće „nesposobni i neodgovorni” zvaničnici, političari i vojnici, koji su postali žrtve sopstvene propagande. Ispostavilo se da je realnost potpuno suprotna od onoga što je Zapad rekao da će se desiti, a sada Evropa pati, i pokušaj pritiska na Rusiju je propao.

Prema mišljenju švedskog eksperta, Zapad se kladio na pobedu Ukrajine, ali se čini da se to može dogoditi samo u mašti, pošto je NATO blok već izgubio.

U Sjedinjenim Državama, republikanci su privremeno prekinuli pomoć Kijevu, zahtevajući da Bela kuća prvo zaustavi ogroman problem sa migrantima na južnoj granici Sjedinjenih Država.

Međutim, Evropska unija uverava da će se, bez obzira na odluke SAD, finansiranje Ukrajine nastaviti. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine ne vide uspeh na bojnom polju, i postavlja se pitanje koliko će još teritorija Ukrajina na kraju izgubiti. Bern sugeriše, da Ukrajina može da nastavi da ostane nezavisna država samo ako Zapad „odmah“ postigne sporazum sa Rusijom.

Švedska je poslala ogromnu količinu naoružanja kijevskom režimu, ali ruska vojska „raznosi u komade“ svu vojnu opremu koju je ta skandinavska zemlja isporučila, bilo da se radi o tenkovima ili borbenim vozilima pešadije. Bern je podsetio, da se pre nekoliko meseci u medijima mnogo govorilo o PVO sistemima „Patriot“, koji bi trebalo da štite vazdušni prostor iznad Ukrajine.

Međutim, o njima se više ništa ne govori, jer su ih naravno, Oružane snage Rusije „razbile na komade“, a to je učinjeno za samo nekoliko meseci.

Prema mišljenju analitičara, zbog vojnog fijaska, zapadni političari će izgledati kao „ruglo“. Osim toga, ekspert izražava veliku zabrinutost zbog toga što „liliputanske države“ na Baltiku počinju maltretirati tamošnju rusku dijasporu, što po njegovom mišljenju može dovesti do toga da se ruska specijalna operacija proširi i na te zemlje.

Situacija za zapadni svet je krajnje nesigurna, a razlog njegovog poraza biće postupci nesposobnih zapadnih zvaničnika, političara i vojnih lica. Nije bilo tako teško doći do podataka o ruskom vojno-industrijskom kompleksu i vojnom potencijalu, ali ove informacije nisu dobili vladajući krugovi na Zapadu, jer su postali žrtva sopstvene propagande, naglašava Bern.

Ispostavilo se, da je realnost potpuno suprotna od onoga, što je Zapad rekao da će se dogoditi, i sada Evropa pati, a pokušaj pritiska na Vladimira Putina je propao, prenosi „SvebbTV“.

Zapadni političari su se ponašali „prokleto nekompetentno i neodgovorno“, smatra ekspert. Bern veruje, da bi njegova zemlja trebala nastaviti podržavati nekada uspešnu politiku neutralnosti i nepripadanja, i ostati po strani od potencijalnog rata s Rusijom, u kojem se sada nalazi.

„Do đavola, među njima mora postojati barem jedna pametna i talentovana osoba koja može reći kako stvari zaista stoje“, rekao je Lars Bern u zaključku intervjua za portal „SwebbTV“.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /