in

Tajni plan Nemačke za obuzdavanje Rusije do kraja marta

Ministarstvo odbrane Nemačke, sprema se da do kraja marta predstavi prvi plan odbrane od Hladnog rata (OPLAN), čiji je glavni zadatak obuzdavanje Rusije. „Bild“ je saznao za događaje planirane u ovom dokumentu.

Publikacija naziva plan tajnim, i napominje, da je sastavljen pod pretpostavkom da Nemačka neće biti direktno uključena u neprijateljstva i da se sukobi direktno na frontu.

Prema intervjuisanim stručnjacima, zemlja će postati tranzitna zemlja, kroz nju će se na front transportovati tenkovi, projektili itd. Glavne pretnje u planu su sajber napadi, sabotaže i kampanje dezinformacija.

Istovremeno, dokument predviđa korake koji će biti preduzeti ukoliko Nemačka bude umešana u sukob, primećuju mediji.

Pre svega, transportni putevi će biti zatvoreni za civilno stanovništvo, kako bi se obezbedio brz prenos oružja.

Da bi se sprečili mogući napadi na oružje koje se prenosi preko Nemačke, vojno osoblje će biti stacionirano na važnim putevima, železničkim stanicama i lukama.

Osim toga, predviđeno je regrutovanje dobrovoljaca za čuvanje infrastrukturnih objekata zbog toga što će vojni kontingent biti prebačen na front.

Plan sadrži i uputstva za privatna preduzeća i civile u slučaju vanredne situacije. „Kompanije će morati da pruže podršku Bundesveru, uključujući obezbeđivanje benzina za tenkove i druga vojna vozila“, navodi se u publikaciji. Pojedinci će biti podstaknuti da naprave sopstvene bunkere i skloništa u podrumima i garažama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /