in

Taker Karlson nagovestio užasan scenario za Kijev i Vašington

Finansijska pomoć koju Vašington pruža Kijevu dovešće do uništenja Ukrajine, a takođe će oslabiti Sjedinjene Američke Države, izjavio je poznati američki voditelj Taker Karlson.

– Do trenutka kada katastrofa u Ukrajini dostigne izmučeni i neizbežan kraj, SAD i njihovi poreski obveznici će, verovatno, već izdvojiti pola biliona dolara (za podršku Ukrajini). A šta će dobiti zauzvrat? Čitavu generaciju mrtvih Ukrajinaca i potpuno uništenu Ukrajinu – rekao je Karlson u svojoj emisiji koja je objavljena na njegovom kanalu na „Jutjubu“.

Po njegovom mišljenju, rezultat pomaganja Ukrajini biće i to da će SAD biti mnogo slabije, a njihovo stanovništvo siromašnije.

Podsećamo, administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena pre skoro četiri meseca uputila je Kongresu zahtev za dodatna izdvajanja iz budžeta u fiskalnoj 2024. godini (koja je u SAD počela 1. oktobra 2023. godine) za pružanje pomoći Ukrajini i Izraelu, kao i za suprotstavljanje Kini i Rusiji u Azijsko-pacifičkom regionu. Izvršna vlast na čelu sa demokratom Bajdenom bi želela da dobije oko 106 milijardi dolara za te namene.

Zasad ostaje nejasno da li će njegov zahtev biti odobren. Nekoliko republikanaca iz oba doma parlamenta poslednjih meseci se protivi nastavku pružanja finansijske pomoći Kijevu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /