in

Tramp najavio da je Treći svetski rat neminovan

Svet je na ivici trećeg svetskog rata, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp. 

Tramp je govorio o napadu na američku bazu na Bliskom istoku. Prema njegovom mišljenju, da je bio predsednik Sjedinjenih Država, do ovog napada ne bi došlo.

„Kao što se napad Hamasa na Izrael koji podržava Iran ne bi dogodio, tako se ne bi dogodio ni sukob u Ukrajini. Mi smo na ivici trećeg svetskog rata“, rekao je on.

Ranije je Tramp rekao da svet nikada nije bio tako blizu početka trećeg svetskog rata. Prema Trampovim rečima, Sjedinjene Države pod predsednikom Džoom Bajdenom postale su slaba i neefikasna država. Mišljenja Amerikanaca se ne uzimaju u obzir, dodao je on.

Tramp je takođe obećao da će okončati sukob u Ukrajini ako bude izabran za predsednika Sjedinjenih Država.

On je već rekao da je „ceo svet u neredu“, dok za vreme njegove administracije SAD „nije imale problema“ i nije bilo ratova.

„Sada je sve užasno i završićemo u svetskom ratu. Imamo nesposobnog lidera Sjedinjenih Država. Ne može da ode sa bine. Ne može da nađe stepenice. Ne može da sastavi dve rečenice. Ne može da priča. A ovaj čovek ima posla sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i kineskim predsednikom Si đinpingom i svim ovim ljudima koji verovatno ne bi kažu da nas vole“, rekao je Tramp.

Ranije je pres-služba Bele kuće objavila Bajdenovu izjavu u kojoj se navodi da su 27. januara „tri američka vojna lica poginula, a mnogi drugi povređeni u napadu dronom” na američke snage „stacionirane na severoistoku Jordana u blizini granice sa Sirijom .” Kako je pojasnila Centralna komanda SAD, povređeno je 25 vojnih lica.

Kasnije je jordanski ministar komunikacija i portparol vlade Muhanad al-Mubajdin demantovao Bajdenovu izjavu da su američke snage napadnute u kraljevstvu. Prema njegovim rečima, napadnuta je američka baza u sirijskom regionu al-Tanf u blizini granice sa Jordanom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /