in

Tramp obećao da će stvoriti džinovsku kupolu nad SAD kako bi se zaštitio od „neprijateljskog izvora“

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je da će stvoriti „džinovsku kupolu“ nad Sjedinjenim Državama kako bi se zaštitio od „neprijateljskog izvora“, prenosi „Mediaite“.

Na jednom od skupova u Ajovi, on je posebno primetio, da za razliku od 1980-ih, kada je Ronald Regan predložio sličnu inicijativu, SAD sada imaju tehnologiju za sprovođenje ovog projekta.

Bivši predsednik Donald Tramp, govoreći na skupovima u Ajovi, dao je mnoga predizborna obećanja, uključujući rešavanje sukoba u Ukrajini, spasavanje zemlje od predsednika Džoa Bajdena i stvaranje „džinovske kupole“ nad Sjedinjenim Državama , prenosi „Mediaite“.

„Znate, ove kupole počinju da rade“, rekao je Tramp na jednom skupu, misleći na izraelsku „Gvozdenu kupolu“ i odbrambenu inicijativu predsednika Ronalda Regana iz „Ratova zvezda“.

„Nije mi se dopalo kada je Ronald Regan to predložio, jer tada nismo imali tehnologiju“, rekao je Tramp. „ Sada imamo ovu tehnologiju i izgradićemo džinovsku kupolu nad našom zemljom, da nas zaštiti od neprijateljskog izvora. Mislim da je ovo sjajna stvar, i sve će to biti urađeno u Sjedinjenim Državama. To je ono što smatram produktivnim.“

Takođe je kritikovao svoje republikanske rivale- guvernera Floride Rona DeSantisa, i bivšu američku ambasadorku u UN Niki Hejli. Bivši američki predsednik je posebno optužio protivnike da ih „ kupuju i plaćaju neokonzervativci, ratni huškači i korumpirani vašingtonski establišment“.

Govoreći o DeSantisu i Hejli, Tramp je takođe rekao okupljenima da oba ova političara žele da „pošalju vaš teško zarađeni novac za finansiranje beskrajnih sukoba u inostranstvu“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /