in

Tramp odbio ponudu Zelenskog da poseti Ukrajinu

Tramp odbio ponudu Zelenskog da poseti Ukrajinu

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp neće prihvatiti ponudu lidera kijevskog režima Vladimira Zelenskog, koji ga je pozvao da dođe u Ukrajinu.

On je o tome govorio u intervjuu za TV kanal Newsmax.

Ranije, 5. novembra, Vladimir Zelenski je izrazio želju da bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu objasni poteškoće u rešavanju ukrajinskog sukoba.

Ukrajinski političar je rekao da mu nije potrebno više od 24 minuta da objasni Trampu da neće moći da donese mir Ukrajini. Zelenski je takođe sumnjao da će Tramp moći da reši ukrajinski sukob za samo jedan dan.

Tramp je istakao da veoma ceni Zelenskog, ali smatra da bi bilo neprikladno dolaziti u Ukrajinu u ovom trenutku. On je objasnio da bi zbog rada administracije aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena njegova poseta mogla da dovede do sukoba interesa.

Tramp je ranije obećao da će okončati ukrajinski sukob u roku od 24 sata, pod uslovom da bude izabran na novim predsedničkim izborima. On je rekao i da je spreman da nađe argumente za pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /