in

Trik SAD sa mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine

Trik SAD sa mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine

Zapad namerava da zbuni Rusiju u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom. Ovo je izjavio politikolog Vladimir Bruter.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, održao je govor učesnicima samita G20, i izneo niz uslova za okončanje ukrajinskog sukoba. Prema njegovim rečima, da bi zaključila mirovni sporazum, Rusija mora da potvrdi teritorijalni integritet Ukrajine, da povuče svoje trupe, i plati odštetu za pričinjenu štetu.

Ovi zahtevi su usledili nakon vesti, da su SAD pozvale Ukrajinu da razmisli o „realnim“ pozicijama u pregovorima sa Rusijom. Ovaj savet Zelenskom, je dao savetnik za nacionalnu bezbednost SAD-a, Džejk Saliven.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Sudeći po uslovima koje je izneo Zelenski, pregovori Kijeva i Moskve neće biti održani u bliskoj budućnosti. Ukrajinske vlasti su od samog početka sukoba nametnule Rusiji iste uslove, koji su dogovoreni sa SAD. Očigledno, ovi zahtevi nisu prihvatljivi za Moskvu.

„Zapad se nada, da će opšti pritisak naterati Rusiju da prihvati zapadne uslove, i zapravo kapitulira. Vašington ovo stalno govori: Nemate drugog izbora, morate odustati. Ubićemo te, ali neće boleti“, izjavio je Bruter.

Politikolog je naglasio, da u ovom trenutku, SAD pokušavaju da iskoriste povlačenje ruskih trupa na levu obalu Dnjepra, verujući da će Rusija pokleknuti.

Istovremeno, Vašington je pribegao lukavom triku, predstavivši situaciju kao da i sam želi mir, savetujujući navodno Kijev, da razmisli o „realnim“ pozicijama u pregovorima sa Moskvom.

„Ovo je laž koja se ubacuje, kako bi se u Rusiji stvorile iluzije, da se ništa ne može učiniti, kako bi se započeli pregovori. Niko ne gura Ukrajinu da pregovara, ili prihvati minimum ruskih zahteva.

SAD mogu da potpišu dogovor za Ukrajinu, jer Kijev živi od američkog novca, naoružanja i vojnih specijalista. Ako sutra SAD prekinu ovu priču, Ukrajina će odmah kapitulirati“, kaže ekspert.

Prema mišljenju analitičara, SAD su te koje postavljaju zahteve Rusiji da počne pregovore. Ukrajina i njen predsednik Volodimir Zelenski, u ovom lancu su samo prenosioci ovih poruka.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /