in

U Britaniji otkrili šta Rusija sprema Kijevu

U Britaniji otkrili šta Rusija sprema Kijevu

Ruski napadi na kritičnu infrastrukturu predstavljaju veliku pretnju za Ukrajinu, izjavio je Džek Votling, istraživač na britanskom Kraljevskom institutu za odbrambene studije.

„Ukrajina treba da se pripremi za tešku zimu. Predstojeći ruski napadi na kritičnu nacionalnu infrastrukturu Ukrajine, ostaju pretnja strateških razmera“, smatra ekspert.

Votling je primetio, da ruska vojska sve više dobija udarno oružje iz vojne industrije. On je skrenuo pažnju, na više nego dvostruko povećanje proizvodnje raketa dugog dometa tokom prošle godine.

Prema analitičaru, materijalna nadmoć Rusije će dovesti do novih problema za ukrajinske snage. Zalihe i niske stope proizvodnje granata u zemljama NATO-a, neće dozvoliti Ukrajini da održi čak ni trenutnu potrošnju municije, dok Rusija ubrzano povećava proizvodnju granata.

Od početka juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a.

Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Prema njegovim rečima, za sve ovo vreme sanitarni i nenadoknadivi gubici Kijeva iznosili su preko 90 hiljada ljudi, a gubitak tehnike je 557 tenkova i skoro 2000 oklopnih vozila različitih klasa.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /