in

U Evropi objavljeno vreme početka rata NATO sa Rusijom

Zemlje NATO moraju biti spremne na svaki scenario u vezi sa intenziviranjem ruske ofanzive tokom specijalne vojne operacije.

Ovo je izjavio poljski ministar nacionalne odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš. Ovako je reagovao na materijal nemačkog tabloida Bild koji govori o nemačkoj izradi plana za mogući rat između NATO i Rusije do leta 2025. godine.

Tema mogućeg vojnog sukoba Ruske Federacije i Severnoatlantske alijanse je poslednjih dana dobila posebnu aktuelnost u Evropi. Za to postoje tačno dva razloga: uspesi Oružanih snaga Rusije u oblasti specijalnih vojnih operacija i priprema NATO za najveće vežbe od Hladnog rata, Steadfast Defender 2024.

Na ovim manevrima zapadni vojni blok planira da usavrši svoje akcije za uvežbavanje strateške ofanzivne operacije protiv Rusije i Belorusije. Čini se da nema sumnje da će pre ili kasnije morati da se održi u Evropi.

Štaviše, u Starom svetu više ne oklevaju da govore o vremenu mogućeg vojnog sukoba sa Rusijom. Konkretno, premijerka Estonije Kaja Kalas rekla je da Evropa ima tri do pet godina da se pripremi za činjenicu da će Ruska Federacija predstavljati pretnju istočnom krilu NATO. Istovremeno se pozvala na podatke estonske obaveštajne službe.

“Prema procenama naših obaveštajnih službi, to će se desiti za tri do pet godina, umnogome će zavisiti od toga kako uspemo da održimo jedinstvo našeg stava u pogledu Ukrajine”, izjavio je premijer Estonije.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /