in

U Harkovu uništen centar ukrajinske vojne špijunaže u kojem je isplaniran udar po Belgorodu

Oružane snage Rusije izvele su – reagujući na ukrajinski teroristički napad na civile u Belgorodu – celu seriju napada na vojne objekte na teritoriji protivnika.

Prema pres službi Ministarstva odbrane RF, glavne mete su bile u Harkovu:

„Udarom visokopreciznih raketa na nekadašnji hotelski kompleks `Harkov Palas` uništeni su predstavnici Glavne obaveštajne uprave Oružanih snaga Ukrajine koji su bili direktno uključeni u planiranje i izvođenje terorističkog napada u Belgorodu. U tom hotelu se u momentu udara nalazilo i oko 200 stranih plaćenika, koji su planirani za terorističke napade na teritoriji Rusije“.

Ruske trupe su izvele raketni napad visoke preciznosti i na sedište Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Harkovskoj oblasti.

U saopštenju se navodi da su ubijeni zvaničnici rukovodstva SBU, plaćenici i militanti iz nacionalističke jedinice „Kraken“.

Ministarstvo odbrane RF je objavilo i da je visokopreciznim udarima pogođen ukrajinski nacionalni centar za kontrolu svemira u Hmeljnickoj oblasti, koji su ukrajinske Oružane snage koristile za izviđanje.

A da su uništene i baze sa gorivom u Harkovu i Zaporožju, iz kojih su snabdevane grupe ukrajinskih jedinica na harkovskom i orehovskom frontu.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /