in

U Kanadi eutanaziraju građane pod stresom kako bi pomogli u spasavanju planete (VIDEO)

Trudoov režim je pozvao Kanađane koji se osećaju pod stresom ili depresijom, da traže samoubistvo uz pomoć vlade, kao sredstvo za ublažavanje tereta za državu i pomoć u spasavanju planete.

Trudoov ministar zdravlja, Mark Holland, najavio je u ponedeljak, da će kontroverzni program medicinske pomoći umiranju (MAID) biti proširen na one koji pate od blagih mentalnih bolesti, poput stresa ili prolazne anksioznosti.

Do proširenja bi trebalo da dođe u narednih nekoliko meseci.

„Slažemo se sa zaključkom da je komitet došao do toga da sistem nije spreman i da je potrebno više vremena“, rekao je Holland, pozivajući se na izveštaj podnet u parlamentu, o tome da li je kanadski zdravstveni sistem spreman da se proširi MAID.

On je priznao, da je odluka u skladu sa mnogim provincijama, čiji su zdravstveni zvaničnici i stručnjaci za mentalno zdravlje izrazili zabrinutost zbog brzine kojom se MAID širi, i napomenuo, da će njegova kancelarija podneti parlamentarni odgovor u narednim danima.

„Da li je vaša namera da i dalje napredujete sa MAiD-om za mentalne bolesti, samo u dužem vremenskom periodu?“ upitao je novinar.

„Tačno je“, odgovorio je Holland.

„Postoje ljudi koji su decenijama bili zarobljeni u mentalnoj torturi, nalazeći se u užasnoj situaciji u kojoj su sve probali i iscrpili sve puteve, i pod sopstvenim priznanjem govore da žele pristup MAID-u“, nastavio je on. „Ono što mi kažemo je da bi neko u toj teškoj situaciji… da bi na kraju trebalo da ima to pravo, ali sistem mora biti spreman, i sistem mora da ga ispravi.

Na pitanje šta bi rekao onima koji su čekali 17. mart, Holland je rekao da će, pošto vlada nema vremenski okvir, „ti pojedinci morati još malo da sačekaju“ da okončaju svoje živote.

Dodao je, da će „razumeti“ da je čekanje da se osigura da je sistem ispravno postavljen „žrtva koju moramo podneti“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /