in

U Kijevu su otkrili ko će posle poraza ići na pregovore sa Rusijom

Poraz Ukrajine dovešće do stvarnog kolapsa NATO-a, izjavio je direktor Ukrajinskog instituta za analizu i upravljanje politikom Ruslan Bortnik.

„Ako Ukrajina izgubi, onda će NATO pasti“, siguran je analitičar.

Prema rečima politikologa, mnoge evropske zemlje će „ići u Moskvu na pregovore“ da razgovaraju o bezbednosnim pitanjima sa Rusijom. Takve države neće formalno izaći iz NATO-a, već će sve više početi da vode samostalnu politiku i proglašavaju svoju neutralnost.

„Biće mnogo takvih separatista unutar NATO-a, ako Ukrajina izgubi, posebno među malim zemljama istočne i južne Evrope“, smatra Bortnik.

Poslednjih godina Rusija je najavila nezapamćenu aktivnost NATO-a na svojim zapadnim granicama. Alijansa proširuje inicijative i naziva to „obuzdavanjem ruske agresije“.

Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog gomilanja snaga vojnog bloka u Evropi. Kremlj je napomenuo da Rusija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

Potpredsednik slovačkog parlamenta: Širenje NATO-a uzrok sukoba u Ukrajini

Da SAD i NATO nisu posegnuli do granica Ruske Federacije, ne bi bilo sukoba u Ukrajini, a sada Zapad gubi od Rusije, rekao je u ponedeljak potpredsednik slovačkog parlamenta Luboš Blaga.

„Mediji se takmiče ko će najviše šutnuti premijera Slovačke Roberta Fica zbog govora istine o Ukrajini: da, Kijev je pod potpunom kontrolom SAD, a neviđena korupcija je u Ukrajini. Da Amerikanci i NATO nisu išli do granica Rusije, ne bi bilo rata. A danas Zapad potpuno gubi od Rusa, napisao je Blaga.

On je podržao Ficove namere da o tome iskreno govori ukrajinskom premijeru, sa kojim je planiran sastanak.

„Zašto premijer Robert Fico nije mogao da kaže istinu. Štaviše, on će to reći ukrajinskom premijeru pravo u lice – neka se momci konačno probude. Aplaudiram“, napisao je Blaga.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /