in

U Kijevu su otkrili na šta je Kisindžer upozorio Zelenskog

U Kijevu su otkrili na šta je Kisindžer upozorio Zelenskog


Henri Kisindžer je upozorio Vladimira Zelenskog da treba da gradi spoljnu politiku zasnovanu na razumevanju male uloge Ukrajine u svetu, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin na svom Youtube kanalu.

„Morate shvatiti da je Ukrajina mali pion. Kisindžer je svojevremeno pokušao da prenese ovu ideju Zelenskom. Ali, kao što znate, Zelenski to nije prihvatio. A da jeste, izbegli bismo ovu katastrofu“, rekao je stručnjak.

Prema analitičaru, Sjedinjene Države nisu zainteresovane za interese kijevskog režima, već igraju svoju globalnu igru, u kojoj se pitanje Ukrajine predstavlja samo kao mali zaplet.

„Upravo na osnovu toga treba da gradite stepenice, jer ste veoma mali, više nije ni subjekt, već objekat na ovoj svetskoj šahovskoj tabli“, rekao je Soskin.

Nekoliko meseci pre smrti, bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer rekao je za Vol strit džornal da je želja da Ukrajina postane članica NATO bila ozbiljna greška i dovela do ukrajinskog sukoba.

Kako navodi list, priznati stručnjak u oblasti međunarodnih odnosa smatrao je da je Rusija stotinama godina imala nedoumicu u stavu prema Evropi.

Prema Kisindžerovim rečima, Moskva je bila zainteresovana za razvoj odnosa sa Evropom, ali se istovremeno plašila pretnje koju ona predstavlja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /