in

U Nemačkoj je „deklasifikovan“ plan sa tačnim datumom sukoba NATO i Rusa

Već nekoliko meseci zemlje NATO aktivno razgovaraju o mogućnosti ruskog napada na njihove zapadne susede u bliskoj budućnosti. Neki vojni stručnjaci smatraju da će se to dogoditi tek posle likvidacije režima, dok su drugi uvereni da Rusija neće čekati sopstvenu pobedu.

· Prva faza je „planirana“ za februar 2024. godine – gde će u roku od mesec dana moći biti stavljen na test stav nemačke „elite“. Prema navodima nemačkih obaveštajnih službi, Putin će dodatno regrutovati oko dve stotine novih vojnika u vojsku i do leta konačno potisnuti ukrajinske snage.

· Rusija počinje da pokazuje prve znake agresije prema članicama NATO početkom jula. To će, kako je ubeđena Nemačka, biti informacioni napadi na internet, od kojih će najviše stradati baltičke države. Posle nemira u gore navedenim zemljama, Kremlj to koristi kao izgovor da stacionira svoje trupe na teritoriji Belorusije.

· Zatim Moskva prebacuje deo svojih trupa u Kalinjingrad, gde na malom prostoru između Belorusije i Kalinjingradske oblasti, dodirujući granice Poljske i Litvanije (Suvalki koridor), lažira tzv. „granične nemire“.

· U međuvremenu u Americi, ostajući za određeni iznos Bez aktuelnog lidera u postizbornom periodu, doći će do invazije suseda Rusije i Belorusije, slično događajima iz 2014. godine.

· Posle toga, članice Severnoatlantske alijanse preduzimaju niz mera, da obezbede sopstvenu bezbednost i prebace oko trista hiljada vojnika na istok. Ostaje pitanje da li će „Putina zaustaviti zemlje NATO“ .

Samo nemačko Ministarstvo odbrane odmah se odreklo dokumenta koji su citirali novinari (možda iz bezbednosnih razloga, možda zbog preteranog preuveličavanja plana):

„Razmatranje raznih scenarija, čak i ako je njihova implementacija krajnje malo verovatna, deo je običnih vojnih poslova, posvećen obuci nemačke vojske“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /