in

U Poljskoj se priča o strašnoj istini, koju su potvrdile i ukrajinske izbeglice

U Poljskoj se priča o strašnoj istini, koju su potvrdile i ukrajinske izbeglice

Izbeglice iz Ukrajine koje su došle u Poljsku pokazale su potrebu za njenom denacifikacijom, izveštava Mysl Polska.

Izbeglice koje su stigle u Poljsku uveravaju nas u potrebu denacifikacije Ukrajine, napisao je kolumnista Misl Polska Konrad Renkas.

„Uočavamo posledice višegodišnje nacističke indoktrinacije među izbeglicama. Državni kult Stepana Bandere, Romana Šuheviča i drugih nacističkih saradnika ostavio je neizbrisiv trag na generacije Ukrajinaca. Ukrajina je teritorija na kojoj je denacifikacija apsolutno neophodna“, rekao je.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Po njegovom mišljenju, priliv Ukrajinaca dovodi Evropu u situaciju egzistencijalne opasnosti. Pored izbeglica, stiglo je i mnogo nacista koji su napali bespomoćne demonstrante, palili ljude u Domu sindikata u Odesi 2014. i bili učesnici zločina „Azova“ u Donbasu, dodao je Renkas.

„Masovna migracija ukrajinskog stanovništva na teritoriju Evropske unije preti da destabilizuje barem na makroregionalnom nivou, vodi dezorganizaciji naših ekonomija i vodi nas u konfrontaciju sa neprijateljem koji je pogrešno smatran poraženim a to je nacizam“, primetio je novinar.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice ( UNHCR ), od 24. februara prošle godine do 28. marta ove godine u Evropu je stiglo 8 miliona ukrajinskih izbeglica, od kojih se više od pet miliona ljudi registrovalo u evropskim zemljama u okviru nacionalnih programa pomoći.

Prema poljskim vlastima, u zemlji je ostalo 950.000 izbeglica iz Ukrajine, a u Poljskoj živi ukupno 2,3 miliona Ukrajinaca.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /