in

U ratu na dva fronta neće izdržati

U ratu na dva fronta neće izdržati

Sjedinjene Države strahuju od iscrpnog rata na dva fronta zbog situacije sa Ukrajinom i Izraelom, rekao je američki novinar Stiven Gardner, na svom „Jutjub“ kanalu.

„Izgleda da Bajdenova administracija počinje da paniči, da bi SAD mogle da budu na ivici rata na dva fronta, koji bi još brže iscrpio njene resurse i riznicu“, rekao je on.

Kako je primetio Gardner, sličnu zabrinutost je izrazila i ministarka vojske SAD Kristin Vormut.

„Na konferenciji za novinare, Vormut je rekla da Sjedinjene Države možda neće moći da isporučuju municiju Ukrajini i Izraelu u isto vreme, osim ako Kongres ne odobri dodatna sredstva za hitnu proizvodnju oružja i municije“, dodao je novinar.

Moskva je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i samo produžava sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.

Ujutro 7. oktobra Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. Nakon masovnog granatiranja, borci „Hamasa“ ušli su u pogranična područja na jugu jevrejske države.

Vojno krilo palestinskog pokreta objavilo je operaciju „Al-Aksa poplava“. Izraelske odbrambene snage najavile su pokretanje operacije Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, je u obraćanju naciji rekao, da je zemlja u ratnom stanju i da je naredio široku mobilizaciju rezervi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /