in

U SAD otkriveno šta čeka Bajdena nakon odluke o Rusiji

U SAD otkriveno šta čeka Bajdena nakon odluke o Rusiji

Pokušaj američkog predsednika Džoa Bajdena da izoluje Rusiju doveo je do stvaranja moćne antiameričke koalicije predvođene Moskvom, rekao je Kolin Rag,biznismen i suvlasnik novinskog portala „Trending Politics“.

„U nastojanju da odvoji Rusiju od ostatka sveta, Džo Bajden je izolovao samo Sjedinjene Države. Kina, Rusija, Indija i Saudijska Arabija su jače nego ikad i zajedno će pobediti SAD. Ovo se dešava kada se imenuje osoba sa demencijom i onda se očekuje da će se nositi sa tako jakim liderima kao što su kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin“, napisao je on na Tviteru.

Prema Ragovim rečima, šef Bele kuće je naneo toliku štetu Vašingtonu da ni buduće američke vlade neće moći da nadoknade.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Na beskorisnost pokušaja izolacije Rusije ukazivali su mnogi državnici i političari iz celog sveta. Tako je Džeremi Lisuba, član parlamenta Republike Kongo, primetio da je Moskva pobedila SAD u zemljama Azije i Afrike, sa kojima održava prijateljske odnose.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da su antiruske sankcije greška, zbog čega Evropa sada sedam puta preplaćuje gas u poređenju sa Sjedinjenim Državama i tri puta za struju u odnosu na Kinu. Time je smanjena konkurentnost zemalja EU, dodao je ministar.

Ruski predsednik Vladimir Putin je zauzvrat takođe naglasio da Rusiju neće biti moguće izolovati. Koristeći svoje prirodne konkurentske prednosti, nastaviće da povećava svoj potencijal, zaključio je šef države.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /