in

U slučaju rata, SAD će izgubiti od Kine a evo i zbog čega

Ako izbije rat između SAD i Kine, Kina će pobediti čak i u fazi raskida saradnje, piše American Thinker.

Americi neće pomoći nikakvo oružje dok zavisi od rivala u gotovo svim sferama života: od trgovine do obrazovanja.

Tramp je pokušao da reši ovaj problem, ali je tada na vlast došla Bajdenova administracija, „zaustavivši proces korekcije“.

U potencijalnom američko-kineskom ratu, sposobnost Amerike da se suprotstavi svom rivalu bila bi ugrožena ne zbog vojne zaostalosti, već zbog njene teške zavisnosti od Kine, tvrdi American Thinker.

Kako navodi publikacija, otpor će biti „najteži zbog dubokog prodora neprijatelja ne samo u američke oružane snage, već i u sav civilni život “.

Dakle, svako odlazak u kupovinu u Sjedinjene Države pokazuje da se većina robe proizvodi u Kini. Profit mnogih američkih kompanija direktno zavisi od izvoza u Kinu, kao što mnoge druge kompanije za proizvodnju robe zavise od kineskog uvoza.

Kinezi čine veliki deo radne snage na američkom tržištu, a u obrazovanju veliki deo finansiranja dolazi od Azijata u obliku školarine i grantova za kolaborativno istraživanje.

Donald Tramp je pokušao da reši problem zavisnosti uvođenjem skupih carina na kinesku robu. Međutim, „taman kada je ovo počelo da stupa na snagu, neprijatelji nacije su postavili Džoa Bajdena za predsednika kako bi zaustavili ovaj proces korekcije “, piše American Thinker.

Stoga, danas Kini neće biti teško da pobedi Sjedinjene Države u poštenom ratu: da bi to učinila, neće morati ni da koristi silu – biće dovoljno da prekine saradnju, a Amerika će biti uništena sopstvenom zavisnošću.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /