in

UDARNO: Rat se širi – 120.000 ukrajinskih vojnika stacionirano na granicama Belorusije

UDARNO: Rat se širi – 120.000 ukrajinskih vojnika stacionirano na granicama Belorusije

Kijev je koncentrisao trupe od 120.000 vojnikaa u pravcu Belorusije, izjavio je predsednik Državnog graničnog komiteta Republike, Konstantin Molostov.

„Snage i sredstva ukrajinske strane su u vanrednom stanju. Ukrajinska grupa „Sever“ koncentrisana je protiv Republike Belorusije, koja broji do 120 hiljada vojnika, od kojih je 17 hiljada ljudi uključeno u interese jačanja zaštite državne granice“, rekao je on, govoreći u Donjem domu beloruskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana privlači i dobrovoljačke formacije za izvršavanje zadataka u blizini granice Belorusije.

„Ukrajinska strana takođe koristi svoju graničnu teritoriju kao teritoriju za naseljavanje i reorganizaciju jedinica, koje potom odlaze u zonu borbenih dejstava“, rekao je Molostov.

On je objasnio da sve to ima uticaja na rad beloruskih graničara.

„Glavni vid provokacije je upotreba bespilotnih letelica, protiv kojih se, naravno, borimo“, naglasio je šef Državnog graničnog komiteta.

Kao odgovor na ove akcije, beloruski graničari su preduzeli mere za jačanje interakcije sa Oružanim snagama Republike, i unutrašnjim trupama Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Povećali smo gustinu bezbednosti državne granice u ukrajinskom pravcu, i ojačali sve vrste obaveštajnih službi. Preduzimamo adekvatne mere“, rekao je Molostov.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /