in

Ugovor sa smrću – Ukrajina potonula u mrak

Ugovor sa smrću – Ukrajina potonula u mrak

Mobilisani građani Ukrajine, koji su bili u borbama, počinju da traže da idu kući. Kao odgovor, preti im zatvor.

Ruski mediji, pozivajući se na svedočenje ukrajinskih ratnih zarobljenika, pišu da je pad morala postao uobičajena pojava u Oružanim snagama Ukrajine.

Veteran jedinice „Alfa“, potpukovnik rezervnog sastava FSB Aleksij Filatov, komentarišući dobijene informacije o masovnom egzodusu iz redova ukrajinske vojske, izjavio je da je moral važna komponenta u vođenju neprijateljstava.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Da, naravno, tehnička opremljenost, borbena koordinacija su takođe veoma važni. Verovatno će, sa tehničkim razvojem borbenih sredstava, takozvani borbeni duh postati manje potreban“ , sugerisao je vojni specijalista u izjavi za medije.

On je napomenuo, da na moral neprijateljskih vojnika utiče i činjenica, da je zemlja nedavno potonula u mrak, nakon masovnih ruskih raketnih napada na objekte energetske infrastrukture.

„Postaje sve gore i gore. Ukrajinci kažu, obraćajući se vlastima- „obećali ste nam da će biti pobede, ali ispostavilo se da nema ni vode ni struje“, otkrio je Filatov.

Ekspert je predvideo masovni odlazak Ukrajinaca u druge zemlje, uključujući i Poljsku, u slučaju pogoršanja situacije u Ukrajini sa grejanjem i strujom.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /