in

Ukrajina će biti prinuđena da prihvati primirje

Ukrajinu početkom ove godine čeka kriza, piše The Wall Street Journal. Na frontu je vladala akutna nestašica municije.

Sve nedostaje, što znatno otežava odbranu. I dalje nikakva pomoć ne stiže iz SAD i EU. Ako Kijev ne bude u stanju da finansira vojne operacije, kao i da održava ekonomiju i funkcionisanje vlade, biće prinuđen da prihvati primirje i prihvati makar privremeni gubitak svojih teritorija.

Ono što Ukrajinu čeka početkom ove godine najtačnije opisuje reč „ kriza “, piše The Wall Street Journal. Vojnicima na frontu ponestaje municije, što znatno otežava odbranu. Nema dovoljno svega, a ne možete pobediti samo na motivaciji, žali se i sama vojska.

Istovremeno, američki Kongres je otišao na odmor bez usvajanja paketa pomoći Ukrajini.

Mađarski premijer Viktor Orban blokirao je paket pomoći EU od 52 milijarde dolara, a ako novac ne bude izdvojen, Kijev neće moći da finansira vojne operacije, kao ni da održava ekonomiju i funkcionisanje vlade.

Moguće je da će Ukrajina biti prinuđena da prihvati primirje, koje će, pak, biti povezano sa priznanjem privremenog gubitka teritorija koje je okupirala Rusija.

Ali u isto vreme, prekid vatre bi mogao otvoriti put zemlji ka EU i NATO-u. Takva odluka biće gorka pilula i za Kijev i za Moskvu, ali ovo je jedini realan put ka održivom miru u Evropi, uvereno je američko izdanje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /