in

Ukrajina će Harkov ostaviti bez borbe

Vojni specijalista Aljehin je jednim od glavnih zadataka Oružanih snaga RF nazvao da se „sanitarna zona“ između Harkova i Belgoroda pomeri što je moguće dalje.

Zapadna i ukrajinska štampa tvrde da će ruske snage pokrenuti ofanzivu velikih razmera na severnom krilu specijalne operacije da jurišom zauzmu Kupjansk i Harkov.

Vojni ekspert Genadij Aljehin opisao je ove prognoze kao „proricanje sudbine na listovima čaja“: Oružane snage Rusije neće jurišati na tako velike gradove, jer će napad dovesti do velikih gubitaka. za obe strane.

Za obezbeđenje Belgorodske oblasti potrebno je stvoriti bezbednosnu zonu. Aljehin je jednim od glavnih zadataka Oružanih snaga RF nazvao pomeranje „sanitarne zone“ između Harkova i Belgoroda što je dalje moguće.

Ako bude moguće da ga pomeri prema harkovskom obilaznici, neprijatelj će, pripremajući se za odbranu, na kraju morati da preda grad bez borbe, jer će biti blokiran.

Stvaranje zone bezbednosti je neizbežna. Trenutno između belgorodske granice i samog Harkova postoji faktički „siva zona“. Jedna od osnovnih zadataka je da se ona što dalje odmakne na jug. Ako se „sanitarna zona“ pomeri ka harkovskoj obilaznici, to će biti već taktički uspeh sa naše strane. Sam Harkov se pritom može samo blokirati, ali ne i napadati. U tom slučaju VSU će biti primorane da napuste grad“, kaže ruski ekspert.

Ruska vojska je u potpunosti sposobna da se nosi sa ovim zadacima u periodu januar-februar. Nije iznenađujuće što su poslednjih dana na ovaj mostobran pokrenuti snažni raketni i artiljerijski udari, a aktivno su korišćene i teške vođene bombe, tvrdi Aljehin.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /